Ingrediënten voor het deeg:

220 gr bloem
100 gr basterdsuiker
150 gr koude boter of margarine, in blokjes gesneden
2 eierdooiers
geraspte schil van 1 citroen
1 snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

100 gr roomkaas
250 ml crème fraiche
5 eetlepels suiker
1/2 theelepel vanille-extract
1 snufje zout

Ingrediënten voor de fruitlaag:

500 gr aardbeien, in plakjes gesneden

 

Bereidingswijze van aardbeitaart:

1. Meng alle deeg-ingrediënten samen, wrijf ze met je vingers samen tot je een stevige bal hebt. Zet 30 minuten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet een ronde taartvorm in en bestrooi het met bloem.

3. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel en leg het in de voorbereide schaal. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

4. Meng alle vulling-ingrediënten goed en verspreid over de afgekoelde deegbodem. Tenslotte, Verspreid je de verse aardbeien over de vulling.

Aardbeitaart