Balletjes in tomatensaus is één van de favoriete gerechten van alle kids! Papa’s en mama’s zullen dit zeker ook lusten dus dit receptje moet je zeker bij je favorieten zetten.

Balletjes met tomatensaus kan je op verschillende manieren maken en dit is volgens mij de minst zware versie. Veel mensen maken de tomatensaus met een roux en dat zorgt ervoor dat het allemaal een pak zwaarder wordt.

Als je zelf een super goed recept hebt voor deze balletjes dan moet je het zeker laten weten in de commentaren.

Ingrediënten voor balletjes in tomatensaus:

Saus:

1 ui per persoon
boter
1 klein potje geconcentreerde tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 brik vloeibaar tomaten concentraat
tijm – laurier
1 rundsbouillonblokje
verse peterselie
peper en zout
Balletjes:

600 gr gehakt
50 gr paneermeel
1 ei

Bereidingswijze voor balletjes in tomatensaus:

Voeg het ei en het paneermeel bij het gehakt, afkruiden met peper en zout en goed mengen. (Er zit genoeg paneermeel in het gehakt als het gehakt bij het mengen niet meer aan de vingers kleeft) Balletjes rollen.

Saus:

Uien fijn snijden en fruiten in wat boter (niet bruin laten worden!) Als ze glazig zijn een beetje water bijvoegen (bodempje) Dan tomaten-puree, de gepelde tomaten en het brik tomatenconcentraat bijdoen en dit laten pruttelen op een laag vuurtje. Balletjes in doen, tijm en laurier toevoegen, het bouillonblokje erbij en dit 1 uur laten sudderen.

Na het opdienen wat peterselie er over doen en klaar! (Enkel voor kinderen die peterselie lusten natuurlijk.)

balletjes in tomatensaus

Wil je graag ook het ander recept eens bekijken? Klik dan op de link hieronder:

Balletjes met tomatensaus op een andere wijze