Ingrediënten voor een croque madame:

 

boterhammen
kaas
hesp
eieren
tomaten
sla
bakboter

 

 

 

 


Bereidingswijze van een croque madame:

 

Beleg een boterham met kaas en hesp. Plak hem dicht en smeer aan de buitenkant een beetje boter.

Een croque madame kan je bakken in de pan, onder de gril enz.

Terwijl de croque krokant wordt, bak je een spiegelei in de pan.

Eens de croque klaar is, leg je het eitje erboven en je serveert het met wat sla en tomaat.

Smakelijk!

  


Wist je dat?

In België en in Franstalige landen gebruikt men de naam croque-monsieur. Deze heeft altijd een snede schouderham en een snede kaas (geen smeerkaas of `lopende’ kaas) en wordt opgediend met sla en tomaat en een keuze van koude sauzen. Er bestaan vijf varianten, waarin het tweede woord is vervangen door iets anders.

een croque-madame, met een spiegelei erbovenop gelegd;
een croque-hawaienne, met een schijfje ananas bovenop;
een croque-saumon, met roomkaas, zalm (snippers) en rode ui
een croque-boem-boem of croque bolognese, met wat bolognesesaus bovenop;
een croque-vidée, met wat vidée (ragout) bovenop.
een croque-jeanette, twee croque monsieurs op elkaar