Fricandon is een typisch gerechtje uit de klassieke Vlaamse keuken waar ieder kind gek op is!

Als dit gehaktbrood uit de oven komt ruikt heel het huis heerlijk naar gebakken gehakt! Je kan hem onmiddellijk opdienen of eerst laten afkoelen. Koud is hij even lekker als warm!

fricandon

Ingrediënten fricandon:

1 kg gemengd gehakt (runds-varken)
1 kleine ui
een klont bakboter
1 ei (eiwit en eidooier)
paneelmeel (chappelure)

Bereidingswijze fricandon:

Meng het gehakt, het ei, de ui en het paneelmeel goed door elkaar.
Maak van dit mengsel een bol in de vorm van een broodje. Verwarm de oven tot op 200 graden en wrijf een ovenschotel goed in met bakboter.

Leg de fricandon in de ovenschotel en laat gedurende 1 uur bakken in het midden van de oven, de laatste 10 minuten verminder je de oven tot op 180 graden.

Als de fricandon gebakken is leg je hem op een rooster zodat hij mooi kan opdrogen, anders droogt het bakvet aan de fricandon.

Indien je een grote oven hebt kan je meerdere fricandons of gehaktbroden tegelijk klaarmaken en daarna invriezen, zo moet je maar een keer je oven opwarmen.

 

Fricandon eet je op met boterhammen met boter, met kriekjes, met appelspijs enz.

 

 


Wij steken veel tijd in de recepten op deze site. Geef ons een reactie als bedankje en je maakt ons heel blij!