Dit is een recept waar de kids van zullen smullen! Deze gefrituurde kip met wortelpuree is eigenlijk een soort snack-food maar dan veel beter dan de gewone snacks. De wortelpuree maakt het lekker gezond en de ‘kipkroketjes’, euuhh.. , nou ja, die maken het nog lekkerder!

Recept gefrituurde kip met wortelpuree

Ingrediënten:

2 kipfilets
Paneermeel
Bloem
2 eieren
Klein beetje peper
Olijfolie

Wortelen
Aardappelen
Peper
Zout
Muskaatnoot
Beetje melk

Bereidingswijze:

Wortelpuree:

Maak de wortelpuree volgens eigen recept. Wortelen en aardappelen koken en kruiden naar eigen smaak dus.

TIP: als je de wortels apart kookt, gebruik dan een klein beetje van het kookvocht om bij de puree te doen. Dat geeft nog wat extra vitaminen en smaak.

Kipkroketjes:

1.   Meng de bloem en de peper in een ondiepe schaal of bord.
2.   Wentel de stukjes kip in de bloem, haal ze daarna door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel.
3.   Verhit de olie in een pan op middelmatig vuur. Doe genoeg olie in de pan want je moet een soort frituur effect maken. Hou de kinderen best ver weg van de pan want warme olie kan spatten.
4.   Frituur nu de reepjes in de pan (ong. 5 à 10 minuten, afhankelijk van de dikte)
5.   Laat uitlekken op keukenpapier en serveer ze samen met de wortelpuree.

Hieronder heb ik nog een paar foto’s gezet van de verschillende stappen:

Eerst alles klaarzetten

Zo zien de kipkroketjes er uit als ze gepaneerd zijn.

De kippenreepjes zijn klaar. Goed afdeppen met keukenpapier.

gefrituurde kip met wortelpuree