Met de Griekse keuken doe je mij en de kinderen altijd een plezier! Deze Griekse rijst met spinazie is daarop geen uitzondering. Heerlijke smaken die je onmiddellijk naar het warme Griekenland brengen. Bovendien is dit een éénpans gerecht dus qua afwas valt het ook heel goed mee.

Ingrediënten voor Griekse rijst met spinazie:

5 eetlepels olijfolie
2 uien, gehakt
1 kg verse spinazie, afgespoeld en steeltjes verwijderd
doosje passata
halve liter water
1 eetlepel verse fijngesneden peterselie, of 1/2 theelepel gedroogd
peper en zout
1 zakje witte rijst

Bereidingswijze voor Griekse rijst met spinazie:

In een grote pan op een matig vuurtje de olie verhitten en daarin de ui stoven. Spinazie toevoegen en al roerend een paar minuten koken, vervolgens passata en water toevoegen. Aan de kook brengen en kruiden met peterselie, zout en peper.
Rijst er door roeren, het vuur laag zetten en in een open pan 20-25 minuten de rijst gaar koken.

De rijst mag niet gaan aanbranden dus zeker heel regelmatig roeren en goed de rijst op de bodem mee omroeren.

Dit recept kan zo vegetarisch gegeten worden of liefhebbers kunnen er een worst, een gehaktbal, enz. bij eten.

Wat ook heel lekker is, is om er nog wat feta kaas over te verkruimelen.

 

griekse rijst met spinazie