Lekker! Dat is het minste dat je kan zeggen van dit typisch wintergerechtje.  Hamburgers met bloemkoolpuree en ajuinsaus erover.. Het klinkt goed en het smaakt ook goed! Mijn kinderen zeggen altijd dat ze geen ajuin lusten maar om één of andere gekke reden vinden ze dat de hamburgers altijd extra lekker smaken bij dit gerechtje.

Heel eenvoudig te maken met ofwel zelfgemaakte burgers of hamburgers die je zo bij de slager hebt gekocht.

hamburgers met bloemkoolpuree en ajuinsaus

Recept hamburgers met bloemkoolpuree en ajuinsaus

Ingrediënten

1 hamburger per persoon
1 bloemkool
2 ajuinen
400 ml rundsbouillon
800g aardappelen
boter
peper en zout
nootmuskaat
scheutje melk

Schil de aardappelen en was de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Kook aardappelen en bloemkool samen gaar.

Snij de uien in dunne ringen terwijl de aardappelen en de bloemkool aan het koken zijn. Bak de burgers aan beide kanten gaar in een flinke klont boter. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Giet de boter uit de pan, smelt er een nieuw klontje in. Doe de ui in de pan en laat op een zacht vuurtje in 15 minuten lichtjes kleuren. Geregeld eens omroeren zodat er zeker niks kan aanbranden. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout. Laat de saus indikken met wat maizena of bloem en leg de burgers terug even in de saus om op te warmen.

Pureer de aardappelen met de bloemkool en doe er een scheutje melk, nootmuskaat, peper en zout bij.

Dien de hamburgers op samen met de puree en doe er een goeie schep saus over.