Italiaanse worst soep 

Ingrediënten:

500 gr (Italiaanse) worst, vel verwijderd
1 grote ui, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 liter runderbouillon
4 grote tomaten, vel en zaad verwijderd en in stukken
2 wortels, in dunne plakjes
een handje vers basilicumblad
1/2 theelepel gedroogde oregano
250 gr passata
185 gr courgette, in plakken
250 gr verse tortellini

Bereidingswijze:

In een stoofpan van 5 liter de worst op een matig hoog vuur aanbraden.
Worst uit de pan halen, de pan afgieten en 1 eetlepel vleessap bewaren.

In het bewaarde vleessap ui en knoflook sauteren.

Runderbouillon, tomaat, wortel, basilicum, oregano, passata en worst toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en in een open pan 30 minuten laten sudderen.

Het vet van de soep scheppen. Courgette en peterselie erdoor roeren en in een gesloten pan 30 minuten laten sudderen.
De tortellini gedurende de laatste 10 minuten toevoegen.

Elke portie eventueel met een handje Parmezaanse kaas en basilicum bestrooien.