“Een heerlijk romig cadeautje in bladerdeeg” Dat stond boven het recept toen ik het tegen kwam. Ik heb dat zinnetje ineens maar gekopieerd want dit is effectief een lekker romig gerechtje!

Ingrediƫnten:

250 gram kip- of kalkoenfilet
1 rode paprika
een bakje kruidenroomkaas naar keuze
oregano
een pakje bladerdeeg
kipkruiden
groene pesto
ei om het bladerdeeg in te smeren.

Bereidingswijze:

Snij de kip en de paprika in kleine blokjes. Bak deze met ongeveer 1 vierde van de kipkruiden en wat oregano rondom bruin.

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien (1 plakje p.p., voor grote eters kan je 2 buideltjes p.p. rekenen!)

Verdeel het kipmengsel over de plakjes bladerdeeg, deponeer op elk stapeltje twee eetlepels roomkaas en een puntje pesto, vouw de plakjes dicht als buideltjes en smeer ze in met het losgeklopte ei.

Ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.

Kip in bladerdeeg verpakking