Kip met perzik en rijst klinkt als een rare combinatie maar je moet het zeker proberen. Soms noemt men dit gerechtje ook wel eens pilaf (of pilav) en als ik mij niet vergis moet het ergens uit de Balkan landen komen.

De perzik en de sojasaus geven er een verrassende maar zeer lekkere toets aan.

Ingredi├źnten:

300 gr kipfilet, in blokjes gesneden
2 el sojasaus
3 el (wok)olie
1 blik (400 gr) perziken op sap, sap bewaren !
2 ajuinen, fijngesnipperd
2 zakjes rijst
eventueel wat zout

Bereidingswijze:

Roerbak het vlees en de ajuin in verhitte olie (ong 5 min)
Perziken in stukjes snijden, sap bewaren.
Sojasaus bij kip/ui mengsel voegen en eventueel zout toevoegen.
Perzikblokjes erbij en zoveel sap erbij tot je een lekkere zoete saus hebt. Als de saus te lopend is dan kan je saus aanlengen met wat maizena.

Terwijl je bovenstaande doet kook je de rijst zodat je het geheel samen kan opdienen. Hieronder op de foto is alles mooi gescheiden opgediend maar als je toch alles onder elkaar gaat roeren kan je de rijst ook nog een paar minuten in de saus laten meekoken, dat maakt het iets

 

kip met perzik