Ingrediënten:

100 gram notenmix
180 gram bloem
115 gram boter
115 gram kristalsuiker
1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de boter en de suiker met een elektrische mixer romig.

Voeg het ei toe en mix door elkaar.

Zeef de bloem en schep door het botermengsel.

Doe de notenmix (zo van die bakjes met rozijnen, amandel, walnoot, enz) in een vijzel en stamp fijn.

Roer de fijngestampte mix onder het deeg.

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak met twee eetlepels bolletjes deeg. Leg ze met voldoende uit elkaar (je kunt er 9 kwijt op een standaard bakplaat). Maak je vingertoppen vochtig en druk de koekjes zachtjes wat platter.

Bak de koekjes voor 10 – 12 minuten. Ze horen niet bruin te worden. Laat ze een paar minuten afkoelen op een bakplaat en schep ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

 

Notenkoekjes