Dit zijn kipkroketten waar écht kip in zit! Je maakt ze heel eenvoudig zelf en met het dipsausje erbij gaan de kinderen er echt gek op zijn.

In dit voorbeeld gebruiken we chilisaus en mayonaise om de dipsaus te maken maar dat kan evengoed met tartaar of een andere saus.

kipvingers

Ingrediënten voor kipvingers:

2  à 3 kipfilets
bloem
paneermeel
1 ei
geraspte parmezaan
chilisaus
mayonaise

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in repen van ong. 1 cm.

Roer het ei dooreen in een soepbord. Giet in een ander bord paneermeel en doe daar de geraspte parmezaan bij. Roer de kaas en het paneermeel door elkaar. Neem nog een derde bord en doe daar bloem in.

Wentel de kipreepjes achtereenvolgens in de bloem, het ei en het paneermeel. Zorg dat ze overal mooi bedekt zijn met paneermeel.

Verhit olijfolie in een pan en bak de reepjes in ongeveer 5 minuten mooi bruin.

Terwijl de kipvingers aan het bakken zijn kan je de saus maken. Daarvoor meng je wat chilisaus met mayonaise.

Smakelijk!

 

Dit recept en deze foto heb ik gevonden op: http://www.kidspot.com.au/kitchen/recipes/crispy-chicken-dippers-3444

Wil je een soortgelijk recept met vis maken? Bekijk dan dit recept voor Fish & Chips.