Lekker gezonde en vegetarische ovenschotel! Deze lasagne met spinazie, feta en tomaten is gemakkelijk te maken en is geschikt voor mensen die graag eens een vegetarisch gerechtje maken tussendoor.

De yoghurt in dit recept vervangt de typische béchamel saus en geeft er een special luchtige toets aan.

Ingrediënten voor lasagne met spinazie:

450 g spinazie (gekookt en uitgelekt)
nootmuskaat
zout
peper
2 el yoghurt
3 teentjes knoflook (gepeld en uitgeperst)
1 eierdooier
200 g feta
lasagnebladen

voor de saus:

1,5 dl yoghurt
1 ei
3 el parmezaanse kaas
3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

lasagne met spinazie

Bereidingswijze voor deze lasagna:

Doe spinazie,nootmuskaat zout,peper,yoghurt,eierdooier en verkruimelde feta in een kom en meng goed.
Beboter een ovenschaal en leg laag om laag spinaziemengsel en lasagnebladen. De bovenste laag bestaat uit lasagnebladen.

Roer de yoghurt,het losgeklopte ei en de helft van de parmezaanse kaas door elkaar.

Schep de saus over de lasagneschotel. Bedek het geheel met plakjes tomaat en strooi daarover de rest van de kaas.

Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin. (190 graden)

 

Kijk hier voor meer recepten voor lasagne