Voor deze lekkernij kopieer ik eerst even wat ik op Wikipedia vind over de mitraillete snack:

Een mitraillette (uitgesproken als ‘mitrajet’, letterlijk een kleine “mitrailleur” of “machinegeweer”) is een Belgisch snackbargerecht dat ontstaan is in Brussel. Het bestaat uit een half stokbrood met daarop vlees van de snackbar, frieten en één of meerdere sauzen. Soms wordt er ook nog salade of kaas aan toe gevoegd. Een mitraillette komt hoofdzakelijk voor in Franstalig België, maar ook in Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Met andere woorden: een op en top Belgisch gerecht!

Het zou echter wel verbazen dat ze dit in Nederland niet kennen want daar houden ze ook van dergelijke snackbar spullen! Als je de Hollandse naam voor dit gerecht kent laat het dan even weten in de commentaren.

mitraillette

Hoe maak je een mitraillette:

Het voordeel aan de meeste van deze gerechten is dat het heel eenvoudig te maken is:

  • Neem een half stokbrood en snij dat open.
  • Neem nu naar keuze een hamburger, een mexicano of een worst.
  • Leg deze op het stokbrood.
  • Bedekken met frieten.
  • Veeel saus naar keuze opdoen: mayo, ketchup, looksaus, andalouse, enz.

Wil je het net iets gezonder maken, dan kan je er natuurlijk nog wat rauwkost over doen: salade, geraspte wortel, tomaat, kool, enz.  Ik vermoed echter dat de mensen die deze snack maken of bestellen op dat ogenblik weinig interesse hebben in wat rauwkost. 🙂

Laat ons weten in de commentaren wat jij er van denkt!

Hou je van dergelijke spullen? Bekijk dan zeker ook het recept voor Kapsalon eens.