Dit recept moest ik gewoon maken! Hier in huis is iedereen gek van de gekleurde chocolade bolletjes.

Iedereen vond mijn eerste poging super geslaagd en de koekjes zeer lekker maar wat mij zelf stoorde was dat mijn M&M’s gebroken waren en dat mijn deeg niet hard genoegd werd. 

(Als iemand tips heeft voor het deeg, zet ze dan aub in de comments onder dit recept)

Met onderstaand recept kan je alvast wat oefenen om de allerbeste M&M’s koekjes te maken:

 

Ingrediënten:

100 gram M&M’s
180 gram bloem
115 gram boter
115 gram kristalsuiker
1 ei

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de boter en de suiker met een elektrische mixer romig.

Voeg het ei toe en mix door elkaar.

Zeef de bloem en schep door het botermengsel.

Houd drie eetlepels M&M’s uit de zak apart en roer de rest door het deeg.

Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak met twee eetlepels bolletjes deeg. Leg ze met voldoende uit elkaar (je kunt er 9 kwijt op een standaard bakplaat). Maak je vingertoppen vochtig en druk de koekjes zachtjes wat platter.

Neem de M&M’s die je apart had gezet en druk ze op de bovenkant in de koekjes.

Bak de koekjes voor 10 – 12 minuten. Ze horen niet bruin te worden. Laat ze een paar minuten afkoelen op een bakplaat en schep ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

 

M&M's koekjes