Deze heerlijke ananascake is gemakkelijk te maken. We noemen het een omgekeerde taart omdat je vlak voor het opdienen de taart letterlijk moet omdraaien.

Ingredienten

Voor de bodem:

1 blik ananas schijven of als het kan verse ananas schijven
scheutje rum
50 gr. boter
50 gr. licht bruine basterd suiker
7 frambozen

Voor de sponscake:

125 gr. bloem
125 gr. licht bruine basterdsuiker
125 gr. boter
2 eieren
paar druppels vanille extract
2 mespunten kaneel
rasp van 1 biologische citroen
2 theel. bakpoeder
1 eetl. melk

Bereidingswijze

1. Smelt de boter op hoog vuur in een koekenpan die geschikt is voor de oven , diameter van 20 cm met anti aanbaklaag. Voeg direct de suiker toe. Roer totdat de suiker door de boter is opgenomen en wat stroopachtig wordt.
2. Doe de ananas schijven in de pan, 1 in het midden de rest erom heen. Bak 3 tot 4 minuten en schep telkens wat siroop over de schijven. Voeg de rum toe en bak nog 1 minuut. Haal van het vuur en doe de frambozen in het midden van de schijven.
3. Doe in een kom van een keukenmachine de boter, suiker en een beetje zout. Roer door en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. roer stevig door en voeg de citroen rasp en vanille extract toe.
4. Voeg de bloem, kaneel en bakpoeder toe. Roer alles heel goed door, wanneer het mengsel te dik is voeg dan wat melk toe.
5. Verdeel het mengsel voorzichtig over de ananasschijven en strijk voorzichtig glad. Zet de van in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak af in 30 tot 35 minuten. De cake is gaar wanneer een sateprikker er droog uitkomt.

6. Laat 5 minuten afkoelen en draai de taart om met behulp van een bakplaatje.

 

 

Ananas taart