Ingrediƫnten voor ovenschotel met broccoli en rijst

* 500 gr gehakt
* 1 ajuin
* 250 gr rijst
* 1 Ć  1,5 broccoli
* 700 ml melk
* maiezena roux (voor witte sauzen)
* curry poeder
* peper, zout, nootmuskaat
* kruidenbouillonblokje

Bereidingswijze:

Zet de rijst met kruidenbouillon op en laat koken met deksel tot de rijst al het water opnam en de rijst gaar is.
Was de broccoli en verdeel hem in kleine roosjes.
Snipper de ajuin en bak die samen met het gehakt. Kruiden met peper, zout, muskaatnoot.

Breng de melk aan de kook en gebruik de maiezena roux om een bechamelsaus te maken. Doe nu een paar lepeltjes curry poeder er bij. Af en toe eens proeven of je het niet te pikant maakt. Als je echt een gele saus wil kan je een lepeltje curcuma er bij doen.

Doe het gehakt met de ajuin in de ovenschotel, doe de rijst erboven en dan de broccoliroosjes.

Nu giet je de currysaus erover en bijna klaar.

Ik doe er nog een handje gemalen kaas over en zet het onder de grill voor een paar minuten.

Indien gewenst kan je de laatste stap ook overslagen.

 

Broccoli rijst curry