Met pasta kan je zowat alles aanvangen. Neem nu deze ovenschotel van pasta met ballen. Min of meer dezelfde ingrediënten als in een gewone spaghetti maar dan gewoon in een andere vorm. Heel lekker en je weet wat ze zeggen: Verandering van spijs doet eten!

Ingredienten voor de pasta met ballen:

350 gram spaghetti
350 gram gemengd gehakt
400 gram (1 blik) tomatenblokjes
1 gele paprika
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
handvol verse basilicum
100 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat
Giet af en spoel af met koud water
Verwarm de oven voor op 250°
Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei en paneermeel aan toe
Voeg tevens ook peper, zout en paprikapoeder aan toe
Meng goed en rol met natte handen balletjes (golfbal grootte)
Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de gehaktballen rondom bruin
Zet hierna het vuur laag en plaats een deksel op pan en laat 5 minuten zachtjes stoven
Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in gelijkmatige stukken
Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een grote koekenpan
Voeg de oregano, peper en zout toe en roerbak 1 minuut
Doe de paprika erbij en roerbak 2 minuten en blus met de tomatenblokjes
Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de spaghetti toe aan de saus
Meng goed en doe het geheel in een ingevette ovenschaal
Verdeel de gehakt ballen over de pasta en strooi de kaas erover
Plaats het geheel 6-8 minuten in een voorverwarmde oven van 250°

pasta met ballen