Ingrediënten voor Penne met romige baconsaus

■150 bacon dik gesneden
■150 Gram ham, dik gesneden
■zout
■400 Gram penne
■3 stengels bleekselderij
■1 bakje oesterzwammen (150 gram)
■2 Eetlepel olijfolie
■1 teentje knoflook
■1 Deciliter koffieroom
■1/2 Deciliter melk
■150 Gram verse roomkaas, (met tuinkruiden)
■1 Theelepel tijm
■peper
■50 Gram geraspte Parmezanse kaas.

Bereidingswijze

In een pan met ruim kokend water en zout, fusilli koken volgens de gebruiksaanwijzing. Met dunschiller harde nerven van de bleekselderijstengels schillen. Stengels in smalle boogjes snijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. Bacon en ham in reepjes knippen. Knoflook pellen en ragfijn hakken. In braadpan olie verhitten. Reepjes bacon en ham al omscheppend knapperig bakken. Knoflook toevoegen. Met schuimspaan ham en bacon op een bord scheppen. Vervolgens bleekselderij en oesterzwammen in circa 3 minuten al omscheppend gaar bakken.

Koffieroom, melk, roomkaas en tijm toevoegen. Al roerend de roomkaas laten smelten tot een mooi gebonden saus ontstaat. Pas op dat het vuur niet te hoog staat. Gebakken bacon en ham toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en overdoen in een schaal. De saus erover schenken. Serveren met Parmezaanse kaas. Lekker met een tomatensalade met olijven.

Penne met baconsaus