Ingrediënten:

3 eieren 
115 gr boter, zacht 
100 gr kristalsuiker 
1 theelepel citroenrasp 
125 gr bloem 
1/2 theelepel bakpoeder 
230 ml pruimen, zonder pit en in plakjes 

Bereidingswijze:

1.   Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ronde bakvorm van 23 cm in en bestuif met bloem. 

2.   Splits de eieren. Klop de eiwitten in een kleine kom stijf en zet apart. 

3.   Klop in een grote kom de boter en de suiker romig. Mix de eierdooiers en de citroenrasp erdoor. 

4.   Meng de bloem en bakpoeder en mix dit dan door het botermengsel. Vouw voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Verspreid het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Dit is slechts zo’n 2,5 cm hoog. Rangschik de pruimen met de schilkant naar onderen in het beslag. 

5.   Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Leg op een rooster om verder af te koelen.