Chocolademousse of chocomousse maken is niet zo moeilijk maar je moet een goed recept hebben en het recept goed volgen. Dit recept is er eentje van Piet Huysentruyt en is zeker niet te moeilijk.

Ingrediënten voor chocolademousse:

100 gram melkchocolade

50 ml room
30gr boter
20gr suiker
4 eiwitten, zonder restjes eierdooier
2 eierdooiers

Recept Chocolademousse maken:

Smelt de chocolade met de boter in een pot op een zeer laag vuur, of zet alles 1 minuut in de magnetron.

Giet de room bij de ganache (boter-chocolademengsel) en roer goed door elkaar.

Klop de eierdooiers tot room (ze gaan er dan veel lichter uitzien in plaats van oranje)

Klop de eiwitten met de suiker ontzettend stijf.

Voeg de eierdooiers bij de ganache en roer onder elkaar.

Voeg het stijf opgeklopte eiwit bij het chocolademengsel en roer onder elkaar.

Verdeel de chocolademousse in kleine potjes (al dan niet met een spuitzak), laat een 2 tal uren opstijven in de ijskast en serveer met wat extra geschaafde chocoladesnippers.

 

recept Chocolademousse

Heb je dit recept al gemaakt of ken je nog een beter recept? Laat het ons weten via de commentaren! We lezen graag jullie feedback en tips.