Deze lekkere currysaus met kokosmelk past bij elk gerecht dat wat oosters moet aandoen. Denk aan kip, saté’s, rijstschotel, enz.

Oh ja, weet je wat het beste is? Ze past eigenlijk bij alles en is heel gemakkelijk om te maken!

Currysaus met kokosmelk:

1 ui
1 halve appel
currypoeder
curcuma
kokosmelk (ong. 500ml)
olijfolie

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snij de halve appel in blokjes.

Laat wat olfijfolie heet worden in een pot en doe er de ui bij. Na een tijdje mogen de appel blokjes er ook bij.

Na een tijdje stoven doe je de currypoeder erover. Hoeveel is afhankelijk van hoe sterk je de saus wil maken maar begin zeker maar met 3 eetlepels.

Roer alles even door en doe de kokosmelk er bij. Nu moet je af en toe eens proeven en curry (of wat cayenne) er bij doen tot het sterk genoeg is voor jou.

Voor de kleur kan je er ook nog wat curcuma bijdoen. Curcuma geeft geen smaak maar geeft een mooie gele kleur aan je gerecht.

Als zowel de kleur als de smaak goed zitten laat je het nog een paar minuten doorkoken en het is klaar.

 

Currysaus met kokosmelk

Jeroen Meus heeft een soortgelijk recept voor deze saus en hij doet er scampi bij. Ik zei het toch: deze saus past bij alles.

Het recept van Jeroen Meus vind je hier: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/scampi-met-currysaus

 

Laat gerust weten in de commentaren of je de saus lekker vond of niet.