Dit vind ik persoonlijk een super dessert voor op een feest te geven.
Er zit een beetje alcohol in maar zeker niet genoeg om de kinderen niet te laten meeproeven!

 

Ingrediënten:

• 2,5 dl melk
• 2,5 dl room
• 2 eierdooiers
• 10 blaadjes gelatine 
• 1 vanillestokje
• 5 eetlepels kirsch
• boudoir koekjes
• 100 gram suiker

 

Bereidingswijze:

Warm de melk op met het vanillestokje.
Week de gelatine in koud water.
Klop de suiker met de eierdooiers wit.
Doe de melk bij het dooiermengsel en roer goed. Zet weer op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een beetje kan binden. Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren.
Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur, klop je de room stijf.
Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder.
Zet de koekjes in de vorm, stort dan de massa erin en zet 2 uur in de koelkast.
Stort op een bord.

 

TIPS

1. Voor 2 eieren 2 1/2 dl melk.
2. De melk op de geklopte eieren gieten.
3. Voor dit recept 10 blaadjes gelatine.
4. Het geheel koud mengen.

 

Recept voor diplomat