Ingrediënten voor Visballetjes:

350 gram gaar visvlees
50 gram oud witbrood zonder korst
1 ei
sap van een halve citroen
peterselie
zout
peper

 

Hulpmiddelen

Friteuse

 

Bereidingswijze van Visballetjes:

Snij het brood in stukken en laat het even weken in wat water. Goed uitknijpen en in een hoge pot doen (moet nadien gemixt worden).

De vis ook in stukken snijden en in de pot doen. Doe hier de peterselie en het citroensap bij.

Alles goed pureren met een mixer. Nu roer je door de masse een ei en nadien nog goed kruiden met peper en zout.

Normaal gezien heb je nu een vaste massa waarvan je de balletjes kan rollen. Maak elk balletje zo groot als een bitterbal.

Nu zet je de friteuse op 180 graden en bak je één test balletje. Als die goed is, is de rest meestal ook wel goed. Als je tester uit mekaar valt moet je de balletjes iets vaster aanrollen.

Eens alles gefrituurt is, eerst laten uitlekken op keukenpapier en dan opdienen met een lekker sausje.

Vis balletjes