Schorseneren zijn zeker niet de populairste groenten en al zeker niet bij kinderen. Probeer echter eens het recept hieronder! Met deze soep eten je kinderen schorseneren zonder dat ze het weten.

Ingrediënten:

1 l groentebouillon
1 kg schorseneren
1 eetlepel boter
1/2 eetlepel bloem
100 ml light room
2 grote wortelen
1 ui
sap van 1/2 citroen
zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze van schorseneren soep:

Was de schorseneren grondig en verwijder de zwarte schil met een dunschiller. Snij daarna de schorseneren in grote stukken.

Maak de wortelen schoon: de ene snij je in grote stukken, de andere in piepkleine blokjes.

Kook de schorseneren en de grof gesneden wortel gaar in de groentebouillon, giet af en vang de bouillon op.

Fruit de fijngesneden ui in de boter, meng de bloem eronder en giet al roerend beetje bij beetje de groentebouillon er bij. Zo krijg je na een tijdje een mooi gebonden soep.

Voeg daar de gekookte wortel en schorseneren aan toe en laat alles nog een kwartier doorkoken.

Mix de soep fijn en breng ze op smaak met het citroensap en een snuifje peper. Meng de room onder de soep, verdeel ze over de borden en versier ze met de mini wortelblokjes.

Schorseneren soep