Voor dit recept heb ik me gebaseerd op de spinaziepuree van Jeroen Meus. Hieronder staat het origineel recept van Meus. Ikzelf heb wel wat minder boter gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen (loskokend)
500 g verse spinazie
1 teentje look
1 ei
150 g boter
1 dl melk
een snuifje nootmuskaat
een snuifje zout

X aantal fishsticks per persoon

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
Spoel de spinazie in ruim water, zodat de laatste restjes zand eruit verdwenen zijn. Als je geen jonge spinazie gebruikt, kan je best de taaiste stelen en bladnerven verwijderen.
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
Pel de look en prik de teen op een vork. Dit wordt de roerstok om de spinazie te stoven. Look is een dikke vriend van spinazie en zal voor een zachte smaaktoets zorgen.
Voeg de blaadjes spinazie toe en stoof ze in een paar minuten gaar. Roer intussen met die speciale roerstok.
Giet het vocht van de gestoofde spinazie uit de pot.
Plaats de staafmixer in de bladeren en mix de spinazie redelijk fijn. Dan zal de groente makkelijk mengen met de aardappelen.
Giet de aardappelen af en doe ze bij de spinazie. Zet het vuur laag, zodat restjes vocht nog even kunnen verdampen.
Plet de aardappelen met de groenten tot een grasgroene spinaziepuree.
Breek het ei, doe de dooier in de puree en hou het eiwit bij om straks de fish sticks te paneren.
Voeg de boter en de melk toe en meng alles tot een smeuïge puree.
Proef en kruid de puree met een beetje zout en wat vers geraspte nootmuskaat.
Zet het deksel op de pot en hou de puree warm.

Bak of frituur de fishsticks zoals aangegeven op de verpakking.

 

Spinaziepuree met fishsticks