Kinderen eten niet altijd graag spinazie maar met deze spinazie taart is dat zo opgelost! We gaan de spinazietaart vullen met een mengsel van kaas, eieren en spinazie en als ze uit de oven komt lust iedereen het!

Ingrediënten spinazietaart:

1 rol bladerdeeg
450 gram spinazie, gewassen
2 eieren
250 gram ricotta
100 gram (oude) kaas
beetje paneermeel
olijfolie
zout en peper

spinazie taart

Bereidingswijze spinazie taart:

Schenk een beetje olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen in een vergiet en druk alle vocht er goed uit. Snijd vervolgens fijn.

Verwarm de oven voor op 200 C°

Meng in een kom de ricotta en de geraspte kaas met de spinazie. Voeg hierbij 2 losgeklopte eieren en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Leg de bladerdeeg in een ovenvorm.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

Giet de vulling in de vorm en snijd eventueel overtollig deeg wat over de randen hangt, weg (met het overtollige deeg kun je eventueel vormpjes uitdrukken en deze als versiering op de vulling leggen).

Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin.

Ik heb ook al eens een versie gemaakt waarbij ik vlak voor het opdienen nog wat tomatensaus over de stukken taart doe. Ook heel lekker!