Ik weet het, spruiten is nu niet direct het lievelingseten van de meeste kinderen maar als ik spruiten met rookworst maak op deze manier lust iedereen in huis het!

Op zich is er niet veel speciaal aan maar door een paar kleine extra ingrediënten toe te voegen smaken de spruiten nog een pak beter.

spruiten met rookworst

Spruiten met rookworst recept

Normaal eet ik ook graag wat puree of gewone aardappels bij mijn spruitjes maar met dit recept eet ik meestal gewoon puur spruiten met de rookworst.

Ingrediënten

  • genoeg spruiten voor iedereen
  • 1 rookworst per persoon
  • 1 teentje look
  • 1 bakje kleine champignons
  • 1 kleine ui
  • bakboter

Bereidingswijze

Kook de spruiten gaar in gezouten water. Snipper ondertussen de look en de ui en laat die alvast aanstoven in wat boter. Snij de champignons in vier en doe die bij de look en de ui. Roer alles goed onder elkaar en laat op een laag vuurtje nog wat stoven.

De rookworst maak je klaar zoals op de verpakking aangegeven. Meestal is dat opwarmen in warm water of in de microgolfoven.

Als alles warm is dien je alles te samen op met een goede klad mosterd. Voor de kinderen kan je er nog een portie puree of een ander sausje bijdoen.

Je zal proeven dat de spruiten nog altijd die typische smaak hebben maar door de look, de ui en de champignons is er nog een extra lekkere smaak aan.

 

Wat denken jullie? Gaan jullie kinderen nu ook spruiten lusten op deze manier of toch niet?

Laat het weten in de commentaren!