Spaghetti saus maken is een specialiteit op zich. Er zijn mensen die altijd een lekkere saus maken en er zijn mensen die nooit een lekkere saus maken. Er zijn mensen die enkel ajuin en gehakt er bij doen en er zijn mensen die alle overschotjes uit de frigo er bij doen.

Na jaren experimenteren zijn wij er nu uit wat echt dé allerbeste spaghettisaus ter wereld is.

Hieronder vindt u een stappenplan om deze Super Spaghetti Saus te maken:

Ingrediënten voor de beste spaghettisaus:

2 uien
3 teentjes look
3 paprikas ( 1 geel, 1 groen, 1 rood)
1 bakje champignons
1 blik gepelde tomaten
1 blik passata
500 g gehakt
laurier, peper, zout, cayennepeper, basilicum, provencaalse kruiden, oregano

 

Bereidingswijze voor super spaghetti saus:

Snipper de ui en plet de look. Laat ondertussen een klont boter en wat olijfolie warm worden in een pot.

Doe de ui en de look erbij om aan te stoven.

Look en Ajuin aanstoven

Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en doe die er bij.

Paprika er bij doen

Snij de champignons in schijfjes en doe die er ook bij.

Champignons er bij doen

Bak het gehakt in een aparte pan. Prak met je vork in het gehakt tot je een hele pan fijne sliertjes hebt. Als dat klaar is mag je het gehakt in de pot doen.

Gehakt er bij doen

Nu mag je de tomaten en passata er bij doen.

spaghetti saus

 

Nu moet je enkel nog alles goed kruiden! Je maakt een grote pot saus dus genoeg kruiding is van groot belang. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met de cayenne peper maar voor de rest mag je je gerust laten gaan.

HEEL BELANGRIJK:

Als de saus naar smaak is, moet je ze minstens 1 uur op het vuur laten staan.

Ziezo, vanaf nu kan jij ook de beste spaghetti saus ter wereld maken!

Lekker? Niet lekker? Laat het weten in de commentaren hieronder.