Persoonlijk ben ik een absolute liefhebber van de Thaise keuken en ook de Thaise gehaktballetjes kunnen mij dus wel smaken! Mijn kinderen houden normaal niet van exotische dingen maar hier maken ze ook graag een uitzondering voor.

Hieronder staat een zeer eenvoudig receptje dat ook nog eens gezond is want we gebruiken kippengehakt in plaats van gemengd gehakt.

thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 600 gram kippengehakt
  • 55 gram volkoren broodkruim (= iets minder dan 1 snee brood)
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 3 handenvol verse koriander, gehakt (plus extra blaadjes voor garnering)
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 2 limoenen in partjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Meng het kippengehakt met het broodkruim in een kom. Voeg de lente-uitjes, gemalen en verse koriander, chilisaus en het citroensap toe en meng het geheel goed door elkaar.
  2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de handen nat met water en draai balletjes van het gehakt.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur. Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze in de oven voor 5-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de balletjes) tot ze gaar zijn. Verdeel de rijst over 6 borden en leg de balletjes erbij. Garneer met partjes limoen en koriander.

De boontjes er bij zijn erg lekker en passen er ook wel goed bij. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een andere groente.

Persoonlijk hou ik er van om nog wat extra saus op mijn rijst te doen. Je kan van die potten chilisaus kopen in de supermarkt en die zijn best ok maar zelfgemaakte saus is toch altijd nog het beste!

Je kan verschillende recepten vinden maar dit vind ik wel één van de betere.

 

Als je deze al gemaakt hebt laat dan gerust even weten wat je er van denkt!