Een klassieke tiramissu met amaretto en koffiesmaak is allicht voor weinig kinderen weggelegd.

Daarom maken we deze ‘alternatieve’ versie met speculoos en bosvruchten.

 

Ingrediënten voor een Bosvruchten Tiramissu :

 

500 gram mascarpone platte kaas
6 eetlepels suiker
4 eiwitten
5 eierdooiers
6 speculoosjes
2 à 3 bananen
bakje frambozen
bakje braambessen


Bereidingswijze Tiramissu met banaan en bosvruchten:

Doe 3 eetlepels suiker bij het eiwit en klop stijf.
Doe 3 eetlepels suiker bij de eierdooiers en klop tot room.
Roer de mascarpone door de eierdooier-room.
Spatel voorzichtig het eiwit door het eierdooier-mascarpone mengsel.
Mix de speculoosjes fijn.
Mix de frambozen tot een gelei.
Snij de bananen in fijne schijfjes.

 

Doe in elk potje een bodempje fijngemixte speculoos. Bedek dit met een goede lepel van het mengsel tot je potje halfvol is.

Smeer nu wat van de frambozen gelei in elk potje. Opnieuw een stevige lepel mengsel erover.

Afwerken met schijfjes banaan en in het midden wat braambessen. De potjes moeten nu nog een nachtje in de frigo en ze zijn klaar!

 

fruit tiramissu
Eigelen en dooiers scheiden

 

Kinderen zijn graag vrijwilliger om het schuim te testen

 

fruit tiramissu
Speculoos mixen

 

Bodempje speculoos in elk potje

 

fruit tiramissu
Mengsel + frambozen gelei erbij doen

 

Afwerken en klaar!