Tomatensoep met balletjes. Dat is toch écht een recept dat alle kinderen lusten. Logisch want het is superlekker en bovendien is het ook gemakkelijk om te maken. Met het recept hieronder tover je zo een grote pot soep op tafel.

Het enige waar nog discussie over kan zijn, zijn de balletjes… Waar houden jullie het meeste van? Grote gehaktballetjes of toch liever klein? Laat het weten in de commentaren!

Ingrediënten:

twee aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
twee uien, in stukken gesneden
12 tomaten in stukken gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels room
2 eetlepels tomatenketchup
peper en zout naar smaak
2 blokjes kippenbouillon
1.5 liter water
een scheutje olie
350 gram gehakt

een beetje bloem in een diep bord of kommetje

Bereidingswijze tomatensoep met balletjes:

Verwarm de olie in een pot met dikke bodem en stoof hierin de uien en de aardappelen goed aan

Voeg de tomaten, de kippenbouillon en het water toe en laat 20 minuten doorkoken.

De soep moet nu gemixt en gezeeft worden.

Voeg nu de tomatenketchup en de tomatenpuree toe.

Rol balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Schud ze goed af.

Doe de balletjes bij de tomatensoep en laat koken tot de balletjes gaar zijn.

Tomatensoep met balletjes

De soep uitscheppen in een diep bord en de balletjes eerlijk verdelen! 😉