Verloren brood is een lekker en handig gerechtje om te maken als je nog veel oud brood over hebt. Bij ons thuis noemen we het ook wel eens boterhammen pannekoeken. De kinderen zijn er gek op en ikzelf lust het ook wel!

Ingrediënten voor Verloren Brood :

– 2 eieren
– 8 sneetjes oud brood
– 20 cl melk
– 50 gr kristalsuiker
– boter

Zo maak je Verloren Brood:

Doe de eieren in een kom en klop ze los samen met de melk en de suiker. Dip elk sneetje brood langs beide kanten in het mengsel en bak het mooi goudbruin in een pan met wat boter.

Doe de boterhammen per twee in een pan en zorg dat ze niet verbranden. Vervang daarom telkens je boter na twee boterhammen.

Het lekkerste is dat je op de warme boterhammen nog wat extra suiker of wat confituur doet!

 


Wist je dat?

Soms noemt men dit gerechtje ook wel eens ‘French Toast’. Als je ooit in Amerika komt en je ziet French Toast op de menu staan, weet dan dat het hier gewoon over verloren brood gaat.

Andere benamingen zijn: Gewonnen brood, gebakken bokes, warme boterhammen, boterham pannenkoeken en wentelteefjes.


 

Verloren brood