Denk er aan, als je witte soep wil maken, gebruik je enkel het witte deel van de groenten!

Ingrediënten:

2 uien
3 preistengels
2 aardappelen
2 l kokend water
kippen- of groentebouillon
boter
peterselie
laurier
tijm
peper
zout

Bereidingswijze:

Maak de preistengels proper. Snij ze overlangs en spoel goed met water. Voor de soep gebruik je enkel het witte gedeelte. Snij deze in kleine ringen.
Pel en versnipper de uien.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Stoof de preiringen in boter en hou enkele apart als garnituur voor de afwerking.
Voeg de versnipperde ui toe aan de prei en laat samen verder stoven. Roer goed om.
Maak een kruidentuiltje van laurier, tijm en peterselie. Voeg toe aan de groenten en laat even meestofen.
Los de bouillon op in 2 l kokend water. Giet de bouillon bij de gestoofde groenten en voeg de aardappelstukken toe.
Laat een 30-tal minuten koken op een matig vuur.
Neem de soep van het vuur, verwijder het kruidentuiltje en mix het geheel.
Draai de gemixte soep door een passe-vite of zeef de soep, zodat je een dunne, glanzende soep overhoudt.
Kruid bij met peper en zout.
Voeg dan als garnituur enkele gestoofde preiringen toe.
Breng de soep enkele minuten terug aan de kook.

De soep kun je afwerken met een scheutje room.

Prei soep