Voor alles is een eerste keer en dat telt ook voor mijn “carrotcake”. Elke keer dat ik het recept op internet ergens zag dacht ik “Dat ga ik ook eens maken” maar tot nu toe had ik  het altijd al uitgesteld.

Wat een idee ook… een taart met wortelen. 

Het recept dat ik gekozen heb komt uit de boek van Sofie Dumont “Goe gebakken 2

Ik heb, zoals altijd, eerst alle ingrediënten klaar gezet en toen was ik helemaal nog niet overtuigd van wat het resultaat ging zijn.

Gelukkig is alles goed gekomen en was het een verrassend lekkere taart!

 

Ingredienten

350g wortelen
3 eieren
200g suiker
2 dl arachideolie
1 theelepel vers geraspte gember
1 theelepel citroenrasp
150g amandelpoeder
200g gezeefde bloem
snuifje zout
2 eetlepels honing

vulling:

200g platte kaas
200g roomkaas
1 eetlepel vloeibare honing
een beetje citroenrasp

 

Bereidingswijze:

Schil en rasp de wortelen en zet ze even opzij.

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg de arachide olie straalsgewijs bij de eiermassa en spatel deze 

eronder.

Schep er vervolgens voorzichtig de rauwe geraspte wortelen, gember en citroenrasp bij. Meng alles door elkaar.

Voeg tenslotte het amandelpoeder, de bloem, het zout en de honing er bij en meng tot een homogene massa.

Neem een inox ring en verdeel het beslag over de ring.

Bak de cake 45 minuten in een oven van 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Vulling:

Roer de plattekaas en de roomkaas door elkaar en meng er de honing en wat citroenrasp door en meng tot een gladde massa.

Snij de cake over de breedte door.

Leg de onderkant op een presentatie schotel  en strijk de vulling er op. Leg nadien de bovenkant er op.

Strijk nu nog de zijkanten in met de vulling.

 

Smakelijk!

 

 Ingrediënten wortelcake Carrot cake