Ajuinsoep – lekker en gemakkelijk recept
Als het buiten wat kouder wordt is een ajuinsoep (of uiensoep voor onze Nederlandse vrienden) zeker een goed idee! Ajuinen hebben een beetje een kwalijke reputatie maar dat is compleet onterecht. Uien zijn zelfs heel gezond. Er wordt gezegd dat ze heel goed zijn voor hart en bloedvaten.
Daarnaast is dit natuurlijk ook gewoon een super lekkere en goedkope soep!
Ingrediënten voor ajuinsoep:
3 à 4 grote uien
1l bouillon (groenten of runds)
2 el bloem
peper en zout
gemalen kaas
Bereidingswijze van ajuinsoep:
Snij de ajuinen grof. Laat je boter smelten in een grote pot en stoof de uien tot ze glazig zijn.
Doe twee eetlepels bloem over de uien en roer even rond. Nu mag je je bouillon er bij doen.
Alles 20 mintuten laten pruttelen en van het vuur nemen.
De soep kan zo gegeten worden maar ik mix ze nog altijd even. Nadien afkruiden met peper en zout.
Soep nu opdienen en afwerken met flink wat gemalen kaas.
Smakelijk!
Ziet het er lekker uit of heeft het u gesmaakt? Geef eens een reactie op dit recept!
Dit wordt door ons erg gewaardeerd.