Alles mooi in de prullenbak

Ik neem aan dat de meeste lezers op deze blog kinderen hebben. Ikzelf natuurlijk ook en daarom dat ik vandaag een artikel maak over iets dat niet altijd even gemakkelijk is: alles mooi in de prullenbak gooien.

( Nu zijn de kinderen al wat ouder maar bij opruimen denk ik altijd terug aan de tijd dat we samen spaghetti maakten! šŸ™‚ )

Nochtans zou het niet moeilijk moeten zijn: Je maakt iets vuil, je ruimt het op en je gooit het in de prullenmand. Logisch voor (de meeste) volwassenen maar voor kinderen blijkt dat dus niet zo te zijn.

Wat ik zelf bij ons thuis heb meegemaakt is dat we met een bijkomend probleem zaten. We hadden een heel klein vuilbakje dat constant vol zat en als Ć©Ć©n van de kinderen dan al eens de moeite deed om zijn rommel weg te gooien dan werd hij geconfronteerd met een uitpuilende prullenmand… Niet ideaal! Je kan er op aandringen van alles op te ruimen maar ook nog eens zelf de prullenmand leegmaken… Nee, dat is een brug te ver.

Voor elke situatie is natuurlijk een oplossing dus wij naar de winkel om een mooi nieuw model te gaan kiezen. Maar niet voor dat we eerst ons huiswerk hadden gemaakt.

Hoe hebben wij onze perfecte prullenmand gevonden?

Wij hadden een paar voorwaarden waaraan een nieuwe prullenmand moest voldoen en de allerbelangrijkste was dat ze groot genoeg moest zijn.

Dat viel alvast goed mee! Vuilbakken heb je namelijk in alle groottes.

prullenbak

Een andere heel belangrijke factor was het gebruiksgemak. Op onze oude prullenbak stond een deksel dat je er eerst af moest tillen alvorens je er iets kon gooien. Echt niet handig! Sta je daar met je handen vol troep en krijg je de bak niet open. Zeeeeer vervelend!

Wat ook vervelend was, was dat de kinderen geregeld vergaten van het deksel er terug op te zetten en dat is niet bevorderlijk voor de geur in de keuken.

Je kan natuurlijk kiezen voor zo’n model dat aan de binnenkant van de keukenkast hangt en dat automatisch opengaat maar daar zijn ook nadelen aan. Het is voor ons te klein en het neemt plaats in in de keukenkasten.

Een laatste voorwaarde voor ons was dat het er ook een beetje goed moest uitzien.

Dat is op zich niet zo moeilijk. Op Pinterest kan je enorm veel ideetjes opdoen! Het is trouwens ook daar dat we onze nieuwe vuilbak gevonden hebben.

prullenbakDe prullenbak hiernaast viel ons direct op en toen we wat verder gingen kijken zijn we op de website van Brabantia terecht gekomen. Dat is een zeer bekend merk en ze hebben tegenwoordig veel coole prullenbakken, net als de prullenbakken op de plaatjes hierboven.

Die van ons ziet eruit als een gewone ronde trommel maar dat is het niet. Dit is een Flatback+ model dat aan de achterkant plat is en dus gewoon tegen de muur kan staan. Op die manier verlies je minder plaats in de keuken. Je kan hem met de voet openen en er kan 40 liter in. Dat is best groot! De kleur is ‘Mineral Mint’, een kleurtje waar we direct voor vielen! Past perfect in de keuken!

Hoe zit dat bij jullie? Ook problemen met slechte opruimers of ook net een nieuwe vuilbak gekocht? Laat het even weten in de commentaren!

Wil je heel de keuken onder handen nemen? Kijk dan even op deze site naar de keuken trends voor 2018!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram?Ā bedankt!

%d bloggers liken dit: