Amerikaanse pastasalade
Deze Amerikaanse pastasalade is een ideaal gerecht voor in de zomer. U kan het eten als hoofdgerecht maar ook als bijgerecht bij een BBQ.
In de salade zitten al verschillende groenten dus bij een BBQ hoeft u enkel deze salade te maken en niet een hele hoop verschillende groenten.
Ingrediënten Amerikaanse pastasalade:
250 g fusilli (spiraalpasta)
250 g sperziebonen
1 sinaasappel, geperst
4-5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
250 g salami, in blokjes
1 zak rucolasla (75 g)
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Meng het sinaasappelsap in een schaal met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout en (versgemalen) peper naar smaak tot een dressing.
Giet de pasta af en schep de nog warme fusilli met de sperziebonen, de paprika en de salami door de dressing.
Laat de salade minstens 20 minuten afkoelen.
Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor en breng de salade eventueel op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Heb je zelf nog goede recepten voor pastasalades? Laat het ons weten in de commentaren!