Broodpudding maken

Deze broodpudding is een typisch Belgisch gerechtje. Ideaal om oud brood mee weg te werken en alle kinderen lusten dit gegarandeerd!

(Ook gekend onder de naam Bodding)

Ingrediënten broodpudding

  • 300 gram oud brood ( wit of licht grof)
  • 1/2L halfvolle melk
  • 100 gram rozijnen
  • 1 zakje vanillebloem
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren

Bereidingswijze

Snijd de korstjes van het brood. Smelt de suiker in de melk en voeg die dan toe aan het brood.
Plet met een vork tot je een dikke brei krijgt. Roer er dan de eieren, vanillebloem en de rozijnen door.
Doe het deeg in een bakvorm en bak het ongeveer 40 min. op een voorverwarmde oven van 180° C.

Broodpudding

Van deze typische gerechtjes bestaan er natuurlijk heel veel versies. Post jouw favoriete familie recept gerust in de commentaren onder dit artikel!

Oh ja, weet je wat nog een goed recept is om oud brood mee weg te werken? Verloren brood natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: