Broodpudding maken
Deze broodpudding is een typisch Belgisch gerechtje. Ideaal om oud brood mee weg te werken en alle kinderen lusten dit gegarandeerd!
(Ook gekend onder de naam Bodding)
Ingrediënten broodpudding
- 300 gram oud brood ( wit of licht grof)
- 1/2L halfvolle melk
- 100 gram rozijnen
- 1 zakje vanillebloem
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 5 eieren
Bereidingswijze
Snijd de korstjes van het brood. Smelt de suiker in de melk en voeg die dan toe aan het brood.
Plet met een vork tot je een dikke brei krijgt. Roer er dan de eieren, vanillebloem en de rozijnen door.
Doe het deeg in een bakvorm en bak het ongeveer 40 min. op een voorverwarmde oven van 180° C.
Van deze typische gerechtjes bestaan er natuurlijk heel veel versies. Post jouw favoriete familie recept gerust in de commentaren onder dit artikel!
Oh ja, weet je wat nog een goed recept is om oud brood mee weg te werken? Verloren brood natuurlijk!