Domaine Le Clos des Oliviers – Super met kinderen

Le clos des oliviersDomaine Le Clos des Oliviers in het hartje van de Provence is een top vakantiepark om met kinderen naar toe te gaan. Het park ligt in Vidauban op een half uurtje rijden van de Cote d’Azur.

In Vidauban zelf heb je verschillende kleine restaurantjes en pizzeria’s (waar ze heerlijke pizza hebben)! Geregeld is er tijdens de vakantieperiode ook een optreden op het marktplein. Het is een klein dorpje maar er valt meer dan genoeg te beleven. In de buurt heb je verschillende grote supermarkten dus voorraad inslagen is ook al geen probleem.

Vakantiepark Le Clos des Oliviers

Het park zelf ligt net buiten het dorp. Je kan er te voet naar toe gaan maar omdat je over een redelijk drukke baan moet gaan kan je beter de auto nemen. Het domein zelf ligt in een klein straatje dus vandie drukke baan heb je geen last. Het is ook volledig omheind dus je kan enkel binnen met een code.

Aan de inkom is er een receptie waar meertalig personeel zit, een computerlokaal en een klein winkeltje waar je terecht kan voor kleine aankopen.

De huizen

De huizen bij Le Clos des Oliviers zijn allemaal villa’s. Wij zaten in een villa voor acht personen en deze was echt heel ruim. Op het gelijkvloers heb je een toilet en doucheruimte en bovenaan heb je nog een badkamer en vier slaapkamers.

Bij dit type van huizen heb je zowel vooraan als achteraan een terras dus je kan altijd in de zon (of in de schaduw) zitten indien gewenst.

Op het gelijkvloers heb je een klein salon met tv en een open keuken. De tuin is bij de meeste huizen ook afgesloten maar er zitten er ook tussen met een open tuin heb ik gezien.

Ontspanning

Dé grootste troef van dit park is zeker en vast het zwembad. Het is een groot zwembad met verschillende glijbanen en een jaccuzi. Er zijn ligbedden genoeg en er is geen sprake van ‘handdoekje leggen’ zoals je in veel hotels wel hebt. De badmeester houdt goed in het oog welke bedjes vrij zijn en welke niet. Ik geloof dat hij na een half uur de handdoeken van de lege bedjes haalt zodat er altijd vrije bedjes zijn.

Naast het zwembad heb je een aangename ‘Beach Bar’ die open is van 11u ’s morgens tot 12u ’s avonds.

Voor de kleinsten is er overdag een mini-club waar ze opgevangen worden door meertalige animatoren en ’s avonds is er bijna elke avond een animatieshow aan de bar.

Qua sport heb je naast het zwembad nog een voetbalveld, een basketplein en een tennisplein.

 

De laatste keer dat ik er geweest ben heb ik er ook een video van gemaakt. Misschien dat je door het bekijken van de video een beter beeld krijgt van hoe het er uit ziet.

 

Waarom is dit een kindvriendelijk vakantiepark?

  • Veilig: domein is volledig omheind dus de kinderen kunnen er niet zomaar af.
  • Veilig: aan het zwembad is er constant een badmeester aanwezig die alles in het oog houdt.
  • Veilig: veel tuintjes zijn omheind zodat de kinderen ook daar niet weg kunnen.
  • Gezellig: het is geen klein park maar ook niet overdreven groot.
  • Gezellig: er lopen veel kinderen rond van alle leeftijden dus de kans is groot dat ze vriendjes maken.
  • Leuk: overdag kunnen de kinderen naar de miniclub voor spelletjes te spelen.
  • Leuk: ’s avonds voor de animatieshow is er telkens een mini disco waar ze o.a. het clublied kunnen zingen.

 

Ben je zelf al op vakantie geweest in dit park? Laat even weten in de commentaren wat je er van vond!

Boeken kan bijvoorbeeld via Vacanceselect.be:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: