Driekoningen taart

Driekoningen vieren we elk jaar op 6 januari. Iedereen kent natuurlijk wel de groepjes kinderen die dan aan de deur komen zingen voor een cent of voor wat snoep. Wist je echter ook dat er volgens de traditie ook taart gegeten wordt op die dag?

Men bakt de Driekoningentaart en verstopt er één boon in. Wie de boon vindt in zijn stuk taart is die dag de ‘koning’. Het begrip ‘boon’ moet je met een korrel zout nemen want tegenwoordig zijn het meer en meer heel kleine stenen popjes die ze in de taarten verstoppen. (Komt dit overgewaaid uit Frankrijk of zo?)

Ingrediënten voor Driekoningen taart:

2 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)
3 eieren
125 g kristalsuiker (fijn)
125 g amandelpoeder
125 g boter
1 kl amandel-essence
zout
1 amandel (of koffieboon)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180° C.

Roer de suiker met de boter tot room. Klop 2 eieren los en doe ze erbij, samen met een snuifje zout, het amandelpoeder en de amandelessence. Roer alles mooi glad.

Leg 1 vel bladerdeeg op het bakpapier op de bakplaat. Verdeel er de crème over, maar laat een rand van 1,5 cm vrij en bestrijk die met water. Leg de amandel ergens op de vulling. Dek af met het andere deegvel. Druk de rand aan met een vork. Maak in het midden een gaatje voor de stoom.

Klop het laatste ei los met 1 el water en bestrijk er de taart mee. Bak ze 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin is.

Laat de driekoningentaart afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een kroontje van goudpapier.

 

Driekoningen taart

recept en foto komen van de Libelle Lekker site.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_586f4843b51e5_bestsellers” cat_id=”25732″ name=”driekoningentaart” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”603″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: