Eenvoudige bananentaart met bladerdeeg
De naam zegt het al zelf, deze eenvoudige bananentaart is eenvoudig te maken. We gebruiken een paar poedertjes en een vooraf gemaakte kruimeldeeg (of bladerdeeg) en je zal het zien (of proeven): snel klaar maar wel heel lekker!
Bakken is dikwijls afmeten en wegen maar dat is bij deze taart niet nodig. Het moet niet altijd moeilijk zijn om lekker te zijn zeg ik dan!
Probeer het zelf en laat in de commentaren onder het artikel weten wat je er van denkt. Of als je zelf nog een recept hebt voor een eenvoudige bananentaart dan mag je dat natuurlijk ook altijd laten weten.
Ingrediënten eenvoudige bananentaart
1 vel kruimeldeeg (of bladerdeeg)
1 zakje vanillepudding (Imperial)
1 zakje taartina (dr. Oetker)
2 bananen
Bereidingswijze
Verwarm de oven bak de kruimeldeeg blind.
Maak ondertussen de vanillepudding zoals op het zakje beschreven.
Laat de deeg en de pudding afkoelen.
Snij de bananen in schijfjes.
Vul de taartbodem met de pudding en beleg het met de schijfjes pudding.
Verwarm de taartina en doe het over de bananenschijfjes zodat je een professioneel ogende taart krijgt.
Nog even laten afkoelen en smullen maar!
Extra tips:
- Leg de schijfjes banaan van het midden naar de buitenkant dan kan je ze mooi laten overlappen. Bij de taart op de foto was ik dat vergeten.
- Smeer de bodem van de taart in met lekkere chocopasta voor je de pudding er op doet, dan heb je een bananen taart met chocolade.
Is deze bananentaart gezond? Daar durf ik niet direct op te antwoorden. Banaan op zich is super maar of het in de vorm van een taart nog altijd zo is… In ieder geval, het is super lekker dus denk er gerust bij dat je een gezond dessert aan het eten bent!
Ken je zelf nog een lekker recept? Laat het dan even weten hieronder in de commentaren!
Lust je graag taarten met fruit? Check dan ook dit lekker recept voor aardbeitaart