Koken Met Kids
gegrilde kip met zoetzure saus

Gegrilde kip met zoetzure saus

U bent op zoek naar een top recept voor gegrilde kip met zoetzure saus? Goed nieuws, het recept hieronder is één van mijn favorietjes! Bij de Chinees bestellen we ook altijd sowieso kipblokjes in zoetzure saus en dat is altijd als eerste op.

Saus van in het restaurant is natuurlijk superlekker maar je kan het ook perfect zelf maken.

Gegrilde kip met zoetzure saus

Het is een beetje spelen met de hoeveelheden maar dat gaat je zeker lukken.

Ingredienten

  • 1 kipfilet per persoon
  • gemberpoeder
  • lookpoeder
  • 1 grote rode paprika
  • 1 kleine broccoli
  • 1 ui
  • een handvol champignons
  • 2 tenen look
  • olie om te bakken
  • een flinke scheut natuur azijn
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • een beetje water

Bereidingswijze saus

Snij de ui in ringen en de paprika in reepjes. De look mag in plakken, de champignons ook en de broccoli verdeel je in kleine roosjes.

Verwarm de olie in een pan en stoof de ui aan. Als de ui glazig is mag je de champignons, de paprika en de look erbij doen.

Alles goed laten aanstoven en blussen met een klein beetje water. Nu doe je de sojasaus, de vissaus, de ketchup, de suiker en de azijn erbij. Doe die als laatste erbij en altijd een klein beetje en dan eens roeren en proeven tot het goed is voor jou.

Nu laat je de saus rustig pruttelen op een laag vuurtje zodat ze wat kan indikken.

gegrilde kip met zoetzure saus

Bereidingswijze kip

Voor dit recept marineer ik de kip eerst om een extra chinese toets eraan te geven.

Ik heb de kipfilets over de lengte doorgesneden zodat ze wat dunner zijn en gemakkelijker gegrild kunnen worden.

Maak een mengsel van olijfolie, sojasaus, lookpoeder en gemberpoeder en leg de kipfilets erin. Dit moet toch minstens een half uurtje marineren. (Meer is beter!)

Terwijl je zoetzure saus aan het pruttelen is laat je je grillpan goed heet worden en bak je de filets tot ze goed gaar zijn.

Voor die streepjes op het vlees te krijgen gebruik ik deze pan:

Echt een topper en ze kan ook gemakkelijk in de oven.

Nu alles op een bord doen samen met wat rijst en je denkt dat je in een Chinees restaurant zit!

En wat met de broccoli? Ah ja, 🙂 Ik eet enkel graag broccoli als die echt helemaal zacht is dus ik kook hem apart en doe hem nadien bij de saus.

 

Laat iets weten in de commentaren als je ook graag zoetzuur eet of als je nog een beter recept hebt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: