Gepaneerde tilapiafilet met wortelpuree
Aan tiliapia filet zit niet superveel smaak maar met deze panering is dat helemaal anders!
Ingrediënten gepaneerde tilapiafilet met wortelpuree
500 g bloemige aardappelen
300 g wortelen
1 ajuin
40 g boter
peper & zout
nootmuskaat
4 filets
paneermeel
snuifje kaneel
3 eieren
paneermeel
snuifje kaneel
3 eieren
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en de wortels. Snij de wortels in schijfjes. Snipper de ui.
Laat wat boter smelten in een pot en doe er de ui bij. Laat aanstoven en doe er dan de wortelschijfjes bij.
Overgiet de ui en wortels met water tot ze net onder staan. Laat dit ongeveer 15 minuten koken.
Kook ondertussen ook de aardappelen.
Klop twee eieren los en doe die in een platte schaal. Neem een tweede platte schaal en doe daar ruim veel paneermeel in. Strooi over het paneermeel wat kaneelpoeder en vermeng dit eronder. (je kan ook een heel klein beetje komijn er bij doen).
Haal de visfilets door het ei en wentel ze dan in de schaal met paneermeel.
Visfilets nu mooi bruin bakken in een pan met boter.
Ondertussen kan je de aardappelen afgieten en er de wortelen bij doen. Als er nog wat vocht bij de wortelen zit mag je dat er gewoon bijkappen. Dit maakt de puree iets smeuïger. Doe nu het derde ei door de puree en vergeet niet van de puree te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Opdienen met een beetje tartaarsaus.
