Groententaart met feta

 

Deze vegetarische groententaart is bijzonder lekker. De combinatie van van de groenten en de feta geeft er een lekkere zoete smaak aan.

Uiteraard kan u zelf naar hartelust experimenteren met groenten.

 

Ingrediënten:

3 grote wortels
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
1 bakje champignons
1 blok feta kaas
olijfolie
1/2 flesje room
3 eieren
1 bladerdeeg

Bereidingswijze:

Snij de wortels, de paprikas, de ui en de champignons in kleine blokjes.

Doe olijfolie in een pot en laat de groenten aanstoven. Regelmatig roeren zodat er niks kan aanbranden.

Ondertussen doe je de eieren in een mengkom en doe er een half potje room bij. Kruiden met peper en zout en alles goed mengen.

Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. 

Ondertussen zullen de groenten wel aangestooft zijn en moet je ze even laten uitlekken. Snij de feta ook in kleine blokjes en doe die onder de groenten.

Begin met een laagje groenten op de bodem van de deeg te leggen en doe daar de helft van de eieren over.

Doe daarboven de rest van de groenten en overgiet met de overschot van de eieren.

Zet de taart 25 minuten in een over van 200 graden en dien op.

 

 Groenten taart met feta

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: