Hapjes met bladerdeeg, geitenkaas en appel

Dit is een ongelooflijk eenvoudig hapje maar het is wel bijzonder lekker! Deze hapjes met bladerdeeg en geitenkaas kan je eigenlijk bij alle gelegenheden geven, het smaakt altijd.

Ook ideaal als je nog een appel hebt liggen die eigenlijk dringend op moet.

Als materiaal heb je enkel een oven en een uitsteekring nodig.

Ingrediënten voor hapjes met bladerdeeg en geitenkaas en appel

1 vel bladerdeeg
gekruimelde geitenkaas
1 appel in blokjes
(vloeibare) honing

Bereidingswijze:

Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.

Rol de bladerdeeg uit en steek er met de ring zoveel mogelijk rondjes uit.

bladerdeeghapjes-geitenkaas-appel

Leg op de helft van de bladerdeeg-rondjes een mengsel van appel en geitenkaas en doe er een drupje honing over.

Bedek nu deze rondjes met de overschot van de bladerdeeg-rondjes (een beetje zoals een hamburger) en druk de randen goed aan. Kijk goed dat alles dicht is zodat de vulling er niet kan uitlopen.

bladerdeeghapjes-in-de-oven

Een klein kwartier in een oven van 200 graden en je hapjes zijn klaar.

bladerdeeg-geitenkaas-appel

Wie graag experimenteert kan er ook gehakte walnoten bij doen.

Met één rol bladerdeeg heb ik 14 hapjes kunnen maken maar het aantal hangt natuurlijk af van de grootte van je ring. Iets kleiner zou ook perfect kunnen.

Pas wel op, als ze net uit de oven komen kunnen ze nog heel heet zijn vanbinnen.

Smakelijk!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: