Junior BBQ spiesjes
Ingrediënten voor een BBQ spies:![]()
![]()
400 g rundergehakt
1 eetlepel curryketchup
bouillon (van tablet mag)
8 plakken gekookte ham
6 knakworstjes
8 schijven ananas uit blik
zout en peper
Bereidingswijze:
Het gehakt goed mengen met de ketchup, zout en peper en hiervan 36 balletjes draaien. Deze in bouillon in 10 minuten zachtjes gaarkoken en droogdeppen. De plakjes ham elk in 3 repen snijden en de knakworstjes in vieren. De 24 stukjes worst met de hamreepjes omwikkelen. De schijven ananas elk in 6 stukjes snijden. Gehaktballetjes afwisselend met ananas en worstjes aan spiesjes rijgen.
Spiesjes op barbecuerooster leggen, regelmatig keren en ca. 5 minuten roosteren. Check zeker of alles goed doorbakken is voor je het opdient. Indien nodig leg je ze terug tot dat je zeker bent.