Juvetsi – echt authentiek Grieks recept
Juvetsi is een recept dat ik geleerd heb van een college van mij. Hij is een echte Griek uit de buurt van Athene dus dit recept is echt authentiek zoals ze het in Griekenland zelf eten.
Hou je van Grieks eten dan moet je zeker ook deze website eens bekijken: http://www.grieksegids.be/gerechten/grieksegerechten.php
Recept voor echte Griekse Juvetsi
Ingrediënten voor 4 personen:
200 G Griekse pasta
500 g lamsfilets, in blokjes gesneden
200 g paprika, in reepjes
100 g fetakaas, verkruimeld
400 g tomatenstukjes
2 grote uien, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1/2 blokje vleesbouillon
3 el olijfolie
cayennepeper
1/2 koffiel paprikapoeder
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta in 12 min. in 2,5 l. lichtgezouten kokend water, giet af en laat even uitlekken. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een bradpan en bak de blokjes lamsvlees goudbruin. Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en bak de gesnipperde ui en knoflook al roerende gedurende 2 min. maar niet laten kleuren. Voeg de reepjes paprika en de blokjes tomaat toe. Giet er een halve liter water bij en voeg hethalve bouillonblokje toe. Meng er de blokjes gebraden lamsvlees, de pasta en tweederde van de verkruimelde fetakaas door. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Giet de bereiding in een ruime en voldoende diepe ovenschotel. Strooi er de rest van de fetakaas over en schuif 35 min. in een op 180 graden voorverwarmde oven. Dien onmiddelijk op en serveer er stokbrood bij.
Serveertips:
Deze schotel kan je gerust enkele uren voordien volledig ovenklaar maken. De moment dat je dan effectief aan tafel wil gaan hoef je het enkel nog maar op te warmen door het 35 minuten in de oven te zetten.
De fetakaas is smaakbepalend voor dit gerecht maar als u niet graag feta eet kan u er gerust wat minder in doen.
Ik krijg gelijk trek als ik dit zo zie en het recept lees!