Kaasbroodjes van bladerdeeg
Ingrediënten voor bladerdeeg met kaas:
10 plakjes bladerdeeg
20 blokjes jong belegen kaas
los geklopte eidooier
beetje melk
50 gram geraspte kaas.
Voorbereiding:
Plakjes bladerdeeg ontdooien. Door midden snijden. Op elke reep een blokje kaas leggen. Zijkanten bladerdeeg bestrijken met eidooier. Dubbel vouwen en randen goed aandrukken. Bovenkant paar maal inknippen met schaar. Bovenkant bestrijken met rest eidooier en bestrooien met geraspte kaas.
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. “Broodjes” met naad naar beneden op bakplaat leggen. Plm. 20 minuten bakken in midden van de oven tot ze goudbruin zien.
Bovenstaand recept is goed voor een 20tal kaasbroodjes.
Ik kan er niet goed aan uit hoe dat je kan doen laat je mij nog verder iets weten dank u
vriendelijke groetjes
De Smet François
Dag Francois,
Wat is er juist niet duidelijk? je leg de kaas op een bladerdeegje en je vouwt dat dicht. Dat eigeel is zodat de randen aan elkaar blijven plakken. De knipjes met de schaar zijn zodat er van die streepjes komen bovenaan maar dat kan je ook zo laten.