Kaasbroodjes van bladerdeeg

 

 

Ingrediënten voor bladerdeeg met kaas:

10 plakjes bladerdeeg
20 blokjes jong belegen kaas
los geklopte eidooier
beetje melk
50 gram geraspte kaas.

Voorbereiding:

Plakjes bladerdeeg ontdooien. Door midden snijden. Op elke reep een blokje kaas leggen. Zijkanten bladerdeeg bestrijken met eidooier. Dubbel vouwen en randen goed aandrukken. Bovenkant paar maal inknippen met schaar. Bovenkant bestrijken met rest eidooier en bestrooien met geraspte kaas.

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 graden. “Broodjes” met naad naar beneden op bakplaat leggen. Plm. 20 minuten bakken in midden van de oven tot ze goudbruin zien.

 

Bovenstaand recept is goed voor een 20tal kaasbroodjes.

 

2 gedachten over “Kaasbroodjes van bladerdeeg

  • 13 januari 2015 om 05:14
    Permalink

    Ik kan er niet goed aan uit hoe dat je kan doen laat je mij nog verder iets weten dank u

    vriendelijke groetjes

    De Smet François

    Beantwoorden
  • 17 januari 2015 om 08:43
    Permalink

    Dag Francois,

    Wat is er juist niet duidelijk? je leg de kaas op een bladerdeegje en je vouwt dat dicht. Dat eigeel is zodat de randen aan elkaar blijven plakken. De knipjes met de schaar zijn zodat er van die streepjes komen bovenaan maar dat kan je ook zo laten.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: