Kip met chips
Dit recept voor kip met chips is er ééntje waar de kinderen echt van gaan smullen! Ik vermoed dat ze kip sowieso al lekker vinden maar deze kip gaan we maken met echte chips! Klint een beetje speciaal maar ik beloof jullie dat het heel lekker is!
Ik heb tot nu toe enkel gezouten chips gebruikt maar ik kan me voorstellen dat je best wat kan experimenteren met de chips.
Ingrediënten:
1 kipfilet p/persoon
1 zak naturel (zout) chips
een paar klontjes boter
gemalen kaas
peper en zout
Bereidingswijze voor de kip met chips:
Snij de kipfilets over de lengte door bestrooi ze met peper en zout.
Doe de zak chips open maar laat de chips er nog in. Knijp met je handen in de zak zodat de chips fijn versnipperd geraken.
Giet de zak uit en rol de kipfilets door de chips zodat ze volhangen met snippers.
Vet een ovenschaal in en leg de filets er in. De rest van de snippers en wat gemalen kaas doe je erover.
Leg ook een paar klontjes boter er bovenop zodat het niet uitdroogt.
Zet de schaal in een oven van 200 graden gedurende 45 minuten.
Je kan dit serveren met wat je wenst maar ik heb het graag met een frisse salade en wat looksaus.
(Looksaus maak je natuurlijk ook gewoon zelf. Hier staat een recept voor looksaus.)
Heb je deze kip met chips zelf al geprobeerd of ken je nog een beter recept? Laat het even weten in de commentaren!